Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, May 13, 2011

Meerderheid consumenten geïnteresseerd in mobile commerce

Een meerderheid van de consumenten heeft interesse in mobiele commerce. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van het bureau GfK, waarbij opgemerkt wordt dat de trend het meest uitgesproken is in groeimarkten zoals China en Brazilië. Volgens de onderzoekers vindt 62 procent van de consumenten transactiemogelijkheden op online platformen een aantrekkelijk concept. In de leeftijdsgroep tussen zestien en vierentwintig jaar stijgt dat tot 75 procent, maar ligt ook op 74 procent bij innovators en early adopters en op 72 procent bij smartphone-bezitters.

Er wordt echter opgemerkt dat in China 82 procent van de respondenten enthousiast is over mcommerce. In Brazilië wordt een score van 73 procent opgetekend, maar in de Verenigde Staten en Europa valt dat niveau terug tot ongeveer 50 procent. Er wordt daarbij opgemerkt dat consumenten in mature markten vertrouwen hebben opgebouwd in de bestaande betaalsystemen, terwijl die in groeimarkten nog niet alomtegenwoordig zijn.

De consumenten blijken volgens het rapport het grootste vertrouwen te hebben in mobiele betaalmogelijkheden van financiële instellingen. Daar wordt een score van 48 procent opgetekend, waarbij vooral de grote banken op een hoog vertrouwensniveau mogen rekenen. "Mobiele aanbieders en telecombedrijven boeken daarentegen een score van slechts 10 procent," wordt er aan toegevoegd. Smartphone-bezitters, jongere consumenten en early adopters bleken echter een groter vertrouwen te hebben in mobiele telecom.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home