Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, May 13, 2011

Mijlpaal voor Britse digitale muziekverkoop

De digitale muziekverkoop in Groot-Brittannië heeft sinds zijn lancering zeven jaar geleden 1,014 miljard pond inkomsten gerealiseerd. Dat blijkt uit cijfers van de British Phonographic Industry (BPI), die stelt dat met de doorbraak van de grens van 1 miljard pond in de loop van vorig jaar een nieuwe mijlpaal werd gerealiseerd. Het voorbije jaar werd een omzet geboekt van 316,5 miljoen pond. Dat betekent dat bijna één derde van alle inkomsten het voorbije jaar werden verwezenlijkt.

"Het doorbreken van deze symbolische grens is belangrijk voor de muziekindustrie in zijn strijd tegen online piraterij en illegale downloads," merkt BBC News op. "De muzieklabels zullen dan ook verheugd zijn met de groeitrend in de verkoop van digitale muziek. De British Phonographic Industry merkt op dat de digitale verkoop ook een goede zaak is voor de consumenten. De gemiddelde prijs van een album is sinds de lancering van de digitale muziek immers constant gedaald.

Zeven jaar geleden kostte een digitaal album nog gemiddeld 10,02 dollar, maar dat was vorig jaar gedaald tot 7,32 dollar. Zangeres Adele staat met haar album Twenty-One op de eerste plaats van de digitale downloads, gevolgd door The Fame van Lady Gaga en Only by the Night van Kings of Leon. In totaal hebben vierendertig albums meer dan 100.000 downloads verkocht. Bij de singles staat I Gotta Feeling van Black Eyed Peas op de eerste plaats, gevolgd door Sex of Fire van Kings of Leon en Poker Face van Lady Gaga.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home