Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, May 12, 2011

Staking American football dreigt televisiekijkers te kosten

Het Amerikaanse voetbal dreigt gevoelig aan belangstelling te verliezen indien er geen oplossing wordt gevonden tussen de organisatoren en de spelersvakbond. Dat blijkt uit een enquête van het bureau Harris. Daarbij wordt opgemerkt dat 19 procent van de Amerikanen aangeeft wellicht minder wedstrijden op televisie te zullen volgen indien de stakingsacties gehandhaafd blijven en het seizoen in de herfst later van start zou gaan. Slechts 2 procent zegt van plan te zijn om meer te kijken. Eén op tien kon daarover nog geen uitspraken doen.

Er wordt opgemerkt dat het mannelijk publiek meer geneigd is om af te haken. Bij de mannelijke televisiekijkers zegt immers 22 procent wellicht minder naar de uitzendingen te zullen kijken, tegenover 16 procent bij de vrouwen. Er wordt aan toegevoegd dat bij de vijfenvijftigplussers 25 procent van plan is om minder naar de uitzendingen te zullen kijken. In de leeftijdscategorie tussen achttien en vierendertig bedraagt dat slechts 12 procent. In de leeftijdsgroep tussen vijfendertig en vierenveertig jaar denkt 19 procent minder te zullen kijken.

Ook wordt gesteld dat in de Amerikaanse middenklasse - met een inkomen tussen 35.000 dollar en 49.999 dollar - 21 procent van plan zegt te zijn om minder te zullen kijken indien de start van het seizoen zal moeten worden uitgesteld. In de rijkste categorie - met een inkomen van meer dan 75.000 dollar - bedraagt dat 20 procent. Er wordt ook nog gesteld dat in de categorie tussen 35.000 dollar en 49.000 dollar slechts 2 procent nog geen uitspraak kon doen over de impact van de staking op zijn kijkgedrag.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home