Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, May 13, 2011

Amerikaanse regering stelt online beveiligingsscherm voor

De Amerikaanse regering heeft een nieuwe wetgeving voorgesteld om de Verenigde Staten te beschermen tegen cyberaanvallen van hackers, criminelen en spionnen. In het voorstel is voorzien dat bedrijven die cruciale infrastructuur beheren, zoals krachtcentrales en financiële systemen, ondersteuning zouden krijgen om de veiligheid van hun netwerken te garanderen. Het Amerikaanse ministerie van binnenlandse veiligheid zou ook de autoriteit krijgen om aan de industrie zijn eigen veiligheidsnormen op te leggen.

Woordvoerders van de Amerikaanse regering merken op dat systemen van de overheid en privésector miljoenen aanvallen per dag te verwerken krijgen. De plannen zouden moeten toelaten om bedreigingen - zoals pogingen van buitenlandse mogendheden om gevoelige gegevens te bemachtigen en de aanvallen van hackers op financiële instellingen - tegen te gaan. In het voorstel zou het ministerie van binnenlandse veiligheid de mogelijkheid krijgen om in te grijpen en veiligheidssystemen te implementeren indien bedrijven onvoldoende maatregelen zouden nemen.

Een aantal vertegenwoordigers van het bedrijfsleven merkte op de voorkeur te geven aan vrijwillige maatregelen boven een optreden van de overheid. De Amerikaanse regering hoopt echter dat de nieuwe wet nog dit jaar zal kunnen worden goedgekeurd. Een aantal critici merkt echter op dat het plan te zwak is en onvoldoende gewapend is om op te treden in noodsituaties. De bedrijven zouden immers nog jaren tijd krijgen om zich in regel te stellen met de nieuwe normen.

Het Amerikaanse Congres heeft de controle op de cyber-veiligheidscoördinator opgeëist, maar dat werd door de Amerikaanse regering afgewezen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home