Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, May 13, 2011

Fatale verkeersongevallen kosten Verenigde Staten 41 miljard dollar per jaar

Verkeersongevallen met fatale afloop hebben de Amerikaanse economie zes jaar geleden in totaal 41 miljard dollar gekost. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Er wordt aan toegevoegd dat slechts tien individuele staten zorgden voor nagenoeg de helft van de totale verliezen die werden opgetekend aan onder meer medische kosten en verlies aan productiviteit. Californië staat op de eerste plaats met een economisch verlies van 4,16 miljard dollar.

Op de tweede staat Texas met een economisch verlies van 3,5 miljard dollar, gevolgd door Florida (3,16 miljard dollar), Georgia (1,55 miljard dollar) en Pennsylvania (1,52 miljard dollar). De top tien wordt rond gemaakt door North Carolina (1,5 miljard dollar), New York (1,33 miljard dollar), Illinois (1,32 miljard dollar), Ohio (1,23 miljard dollar) en Tennessee (1,15 miljard dollar). De onderzoekers merken op dat fatale ongevallen vaak nochtans gemakkelijk zouden kunnen worden voorkomen.

Onder meer wordt gewezen op het gewezen aan veiligheidsgordels, rijbewijs-programma's, beveiligde kinderzetels en motorhelmen. "Die maatregelen zouden levens kunnen redden en de kosten van de gezondheidszorg beperken," voeren de onderzoekers aan. De onderzoekers merken op dat negen van de tien staten met de hoogste economische kost ook de meest dichtbevolkte gebieden van de Verenigde Staten vormen. Alleen Tennessee behoort niet tot die groep.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home