Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, May 14, 2011

Europese hotelindustrie toont duidelijke tekenen van herstel

De Europese hotelindustrie vertoont opnieuw tekenen van een stevige groei, maar heeft het verlies door de economische crisis nog niet helemaal verwerkt. Dat is de conclusie van een rapport van American Express over het toerisme in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Daarbij wordt opgemerkt dat de Europese hotelindustrie het voorbije jaar een omzetgroei met 7 procent heeft laten optekenen. De stijging is volgens American Express uitstekend nieuws voor een omgeving waar het consumentenvertrouwen laag blijft en het economisch herstel fragiel is.

De onderzoekers merken op dat vooral in Groot-Brittannië, waar een stijging met 10 procent kon worden geregistreerd, duidelijk van een herstel sprake is. Er wordt aan toegevoegd dat de toeristen een belangrijke bijdrage leveren tot het herstel van de Britse economie. "Het wordt interessant om te bekijken op welke manier een groeiende interesse in Groot-Brittannië - met het koninklijk huwelijk, het diamanten jubileum van de koningin en de Olympische Spelen - een verdere impact zullen hebben op de sector," wordt er opgemerkt.

Op de tweede plaats staat Frankrijk met een groei van 7 procent en Duitsland met een toename van 4 procent. "Geen enkele toeristische markt heeft echter de gevolgen van de economische crisis al helemaal kunnen wegwerken," wordt er aan toegevoegd. "Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland zitten echter bijna opnieuw op de omzet van drie jaar geleden." Spanje en Italië kenden een respectievelijke groei met 8 procent en 4 procent, maar omdat de economische crisis in die landen harder heeft toegeslagen, zal het volgens American Express daar langer duren vooraleer de impact van de recessie helemaal zijn uitgeveegd.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home