Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, May 15, 2011

China blijft zwaar investeren in breedband-infrastructuur

De Chinese investeringen in breedband kennen op vier jaar tijd een groei met twee derde. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau IHS iSuppli. Daarbij wordt opgemerkt dat de investeringen in breedband-infrastructuur van de Chinese telecom-operatoren over drie jaar zullen oplopen tot 1,15 miljard dollar. Vorig jaar bedroegen die bestedingen 688 miljoen dollar. Dat zou dit jaar al oplopen tot een bedrag van 925 miljoen dollar.

Er wordt echter aan toegevoegd dat het Chinese breedband tegen het midden van het decennium een matuur stadium zal hebben bereikt, zodat de investeringen over vier jaar zouden terugvallen tot 1,02 miljard dollar. In het nieuwe vijfjarenplan van het Chinese ministerie van industrieen informatietechnologie is voorzien dat de Chinese internetpopulatie met 40 procent zal stijgen tot 600 miljoen gebruikers. Mobiele communicaties zouden meer dan 1,1 miljard gebruikers tellen.

De belangrijke groei in breedband-investeringen is volgens IHS iSuppli des te opmerkelijker, aangezien de toename van de de bestedingen in de totale telecommunicatie-sector in China de volgende vier jaar zal vertragen omdat ook het tempo van de uitbreiding en modernisering van de mobiele netwerken zal afnemen. Twee jaar geleden bereikten de bestedingen in telecommunicatie een piekbedrag van 7,9 miljard dollar, maar dat zou dit jaar al terugvallen tot 4,9 miljard dollar.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home