Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, May 16, 2011

Commerciële projecten Manchester United leveren 30 procent meer inkomsten op

De nieuwe Engelse landskampioen Manchester United heeft tijdens het derde kwartaal van zijn boekjaar 24,9 miljoen pond commerciële inkomsten gerealiseerd. Dat betekent een stijging met 30 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. Over de eerste negen maanden van het boekjaar bedragen de commerciële inkomsten 75,3 miljoen pond. Dat betekent dat de club naar eigen zeggen op koers zit om dit jaar meer dan 100 miljoen pond aan commerciële inkomsten te genereren.

"De omzet van moederbedrijf Manchester United steeg tijdens het derde kwartaal van het boekjaar met 1 procent tot 75,2 miljoen pond," aldus het persbureau Reuters. "Die groei werd vooral gerealiseerd door de hogere inkomsten uit de commerciële activiteiten. Daarbij wordt opgemerkt dat de Engelse club een aantal commerciële projecten verder heeft uitgebouwd, zoals activiteiten rond mobiele telefoondiensten in een aantal landen."

"De cijfers tonen aan dat de nieuwe commerciële strategie van de club bijzonder succesrijk is," merkt een woordvoerder van Manchester United op. "De combinatie van wereldwijde partnerships en projecten in individuele landen heeft voor een belangrijke inkomstengroei gezorgd." Er wordt echter aan toegevoegd dat de inkomsten uit wedstrijden en media met 5 miljoen pond daalden. Dat is volgens het clubbestuur te wijten aan een kleiner aantal thuiswedstrijden en lagere inkomprijzen bij een aantal wedstrijden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home