Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 17, 2011

Amerikaanse verkoop motorfietsen profiteert van dure brandstof

De verkoop van motorfietsen is in de Verenigde Staten tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 7,2 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Motorcycle Industry Council (MIC). De groei wordt in belangrijke mate toegewezen aan de gestegen benzineprijzen. Er wordt opgemerkt dat er altijd een verband bestaat tussen hogere brandstofprijzen en een stijging in de verkoop van motorfietsen. Motorfietsen maakten als niet-noodzakelijke aankoop tijdens de economische crisis een dalperiode door, maar profiteren nu van de duurdere brandstof.

"Vooral de verkoop van scooters, die onder dergelijke omstandigheden goed presteren, kent een belangrijke groei," merkt het magazine Marketing Daily op. "In die sector wordt een stijging met bijna 50 procent gemeld. Maar ook andere sectoren hebben een groei laten optekenen." Ty Van Hooyconk, communicatiedirecteur bij de Motorcycle Industry Council, merkt op dat bij rijlessen voor motorfietsen steeds meer deelnemers aangeven zich omwille van de hogere brandstofprijzen ingeschreven te hebben.

De Motorcycle Industry Council meldt dat ook de verkoop van banden voor motorfietsen en scooters met 29 procent is gestegen. "Dat toont aan dat er inderdaad meer gebruik gemaakt wordt van de motorfietsen," voert Van Hooydonk nog aan. "Bovendien laat dit ook veronderstellen dat heel wat Amerikanen hun oude motorfietsen weer uit de garage hebben gehaald en opnieuw rijklaar hebben gemaakt." Uit cijfers blijkt dat twee jaar geleden 6,8 procent van de Amerikaanse gezinnen een motorfiets bezat. Zes jaar voordien was dat 5,4 procent.

Twee jaar geleden telden de Verenigde Staten 11 miljoen motorfietsen. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover het jaar voordien.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home