Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 17, 2011

Tsunami en nucleaire ramp stimuleren interesse in bunkers

Sinds het ongeval met de kerncentrale van Fukushima in Japan is de vraag naar beveiligde bunkers gevoelig gestegen. Dat zeggen gespecialiseerde bouwbedrijven. Volgens Northwest Shelter Systems, producent van nucleaire schuilkelders uit de Amerikaanse staat Idaho, is het aantal vragen van potentiële klanten met 60 procent gestegen. Sectorgenoot Vivos Group uit Californië heeft het over een vertienvoudiging van aanvragen voor reservaties voor een plaats in één van de schuilkelders van de groep.

"Honderden aanvragen zijn afkomstig uit Rusland en andere gewezen Sovjet-staten," merkt Robert Vicino, oprichter van Vivos Group, op tegenover het persbureau Bloomberg. Vivos Group heeft een nucleaire schuilkelder op een onbekende locatie in Centraal-Europa. De toegang tot de schuilkelder kost ongeveer 25.000 dollar per persoon. Vivos Group zou ook gesprekken voeren om een schuilkelder van de Britse regering in Schotland over te nemen.

In Rusland zouden heel wat rijken zich voorbereiden op een mogelijke apocalyps volgend jaar, voorspeld in een oude Maya-kalender. Het Russische bedrijf Spetsgeoproekt is van plan om in Rublyovka, één van de rijkere wijken van Moskou, een showroom voor bunkers te openen. Het bedrijf is in Altai - het Siberische berggebied aan de grens met China, Mongolië en Kazakstan - gestart met de bouw van een bunker. Altai wordt beschouwd als een gebied dat absoluut beveiligd is tegen vloedgolven.

Yevgeny Ubiyko, een gewezen ingenieur van het Russische Rode Leger, is gestart met de bouw van een drijvende bunker. Geïnteresseerden moeten 80.000 dollar betalen voor een exemplaar. Tot nu toe zou Ubiyko vier orders voor een bunker hebben ontvangen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home