Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 18, 2011

China vreest elektriciteitstekort tijdens zomerpiek

China is gestart met het rantsoeneren om een dreigend energietekort af te wentelen. De Chinese elektriciteitsbedrijven worden geconfronteerd met hoge energieprijzen, die hun winsten hebben uitgehold. Om de binnenlandse vraag te kunnen voldoen, heeft de Chinese regering de export van diesel verboden. Volgens de Chinese regering zou het energietekort mogelijk de grootste noodsituatie in zeven jaar tijd creƫren.het ergste zijn in zeven jaar tijd.

"Elke zomer wordt China met een elektriciteitstekort geconfronteerd, maar dit jaar is de toestand verergerd door de stijgende kosten van steenkool en een terugval in de productie van hydrokracht, waardoor de situatie gevoelig erger zou kunnen worden," aldus BBC News. "De China Electricity Council (CEC) gaf aan dat de grootste Chinese elektriciteitsproducenten tijdens de eerste vier maanden van dit jaar voor 10,57 miljard yuan (1,62 miljard dollar) aan verliezen hebben geleden."

De schade ligt 7,29 miljard yuan hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. "Die verliezen zijn te wijten aan gestegen kosten van steenkool," voert de China Electricity Council aan. Er wordt gewaarschuwd dat het problemen een belangrijke bedreiging zou kunnen vormen voor de elektriciteitsproductie tijdens de piekperiode in de zomer. In een aantal Chinese regio's zouden bedrijven van lokale autoriteiten al de opdracht hebben gekregen om hun elektriciteitsverbruik terug te schroeven.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home