Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 18, 2011

Amerikaanse hotelsector ziet winsten opnieuw groeien

Na twee jaar van dalende winsten, heeft de Amerikaanse hotelsector het voorbije jaar opnieuw een groei gekend 9,8 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau PKF Hospitality Research. Daarbij wordt opgemerkt dat de Amerikaanse hotelsector aan het herstel van de economische crisis is begonnen, maar nog altijd niet de terugval met bijna 40 procent van de twee jaar voordien heeft kunnen goedmaken. De inkomsten uit de kamerverhuur steeg met 5,3 procent, terwijl de omzet van voeding en drank met 5,6 procent toenam.

Er wordt opgemerkt dat hotels met een gemiddeld tarief van minstens 200 dollar per overnachting het voorbije jaar de winst met gemiddeld 33 procent hebben kunnen opdrijven. Hotels met tarieven van minder dan 100 dollar lieten daarentegen slechts een beperkte winst met 0,3 procent optekenen. Er wordt aan toegevoegd dat de operationele kosten het voorbije jaar met 3,4 procent stegen, maar de gemiddelde bezettingsgraad steeg met 6,2 procent tot 67,7 procent.

In het rapport wordt opgemerkt dat de Amerikaanse hotelsector dit jaar een verdere omzetgroei met 6,8 procent zal kunnen optekenen. "Die groei zal evenredig verdeeld zijn tussen een stijgende bezettingsgraad en tariefverhogingen," wordt er opgemerkt. Er wordt echter aan toegevoegd dat de sector blijvende inspanningen zal moeten doen om de kosten te beperken. Die kostenbesparing zal volgens PFK Hospitality Research in belangrijke mate de winstgevendheid van de Amerikaanse hotelsector bepalen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home