Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 18, 2011

Netflix vertegenwoordigt kwart Noord-Amerikaanse internet-trafiek

Het online videobedrijf Netflix vertegenwoordigt 24,71 procent van de totale internet-trafiek in Noord-Amerika. Dat blijkt uit statistieken van het onderzoeksbureau Sandvine. Daarmee is Netflix de grootste bron geworden van de Noord-Amerikaanse online trafiek. Er wordt aan toegevoegd dat Netflix door de grote streaming-activiteit in hoge definitie ook 29,7 procent van de download-trafiek vertegenwoordigt, tegenover 21 procent tijdens de herfst van vorig jaar.

Netflix is erin geslaagd om BitTorrent zowel op het gebied van downloads als online trafiek voorbij te steken. BitTorrent heeft een marktaandeel van 10,37 procent in de downloads en 17,23 procent op het gebied van internet-trafiek. "De cijfers tonen aan dat Netflix een dominanter pijler van het Noord-Amerikaanse internet vormt dan sommigen veronderstellen en het toont ook hoe snel nieuwe markten op het aanbod van het videobedrijf zullen inspelen," merkt Sandvine op.

Pas in september vorig jaar werd Netflix in Canada gelanceerd. Tot eind maart telde het online videobedrijf meer dan 800.000 Canadese geregistreerde gebruikers. Dat is volgens Netflix ongeveer 10 procent van de Canadese breedband-klanten. Tijdens piekuren zou Netflix inmiddels 13,5 procent van het Canadese download-verkeer vertegenwoordigen. Het bedrijf merkt op zich voor te bereiden op een lancering in een andere internationale markt. Meer informatie werd daarover echter niet bekend gemaakt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home