Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, May 20, 2011

Amerikaanse castingbureaus overtreden arbeidswetgeving

Het stadsbestuur van Los Angeles heeft een aantal castingbureaus een officiële waarschuwing verstuurd dat het verboden is om aan achtergrondacteurs een vergoeding aan te rekenen. De castingbureaus overtreden met die praktijken volgens de openbare aanklager en wethouder van arbeidszaken de arbeidswetgeving van de staat Californië. In totaal kregen veertien castingbureaus een officiële waarschuwing, waaronder marktleider Central Casting.

"Uit een onderzoek van de openbare aanklager is gebleken dat Central Casing aan de achtergrondacteurs een fotorecht van 25 dollar aanrekende, ongeacht het feit of de betrokkenen al dan niet daadwerkelijk een arbeidscontract kregen," merkt de Amerikaanse krant The Los Angeles Times op. "Andere castingbureaus rekenden bedragen van 15 dollar tot 80 dollar aan." Dergelijke vergoedingen vormen een inbreuk op de arbeidswetgeving in Californië, waarbij het castingbureaus en aanverwante verboden is om geld te vragen vooraleer een kandidaat werk heeft gevonden.

Het optreden van het openbaar ministerie past in het kader van de zogenaamde Krekorian Talent Scam Prevention Act, die in januari vorig jaar werd ingevoerd. Eerder al werden een aantal impressario's aangeklaagd voor het aanrekenen van dergelijke vergoedingen. Terri Becherer, directeur van de divisie achtergrondacteurs van het Screen Actors Guild, reageerde tevreden te zijn met het optreden van het openbaar ministerie, dat uitbuiting van aankomende acteurs moet voorkomen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home