Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, May 23, 2011

Rusland heeft eerste gespecialiseerde keten voor autoherstellingen

De snelgroeiende autosector en de ondermaatse toestand van het verkeer - gekend voor zijn bijzonder slechte wegen en roekeloze chauffeurs - zorgen ervoor dat de sector van autoherstellingen in Rusland een belangrijke omzetstijging laat optekenen. Die sector zou op dit ogenblik een waarde hebben van ongeveer 15 miljard dollar. Met de keten White Service van de Russische autoverdeler Rolf Group is, gesteund door de Britse groep Kwik Fit, een eerste onafhankelijke garageketen op de Russische markt opgestart als alternatief voor de officiële dealers en de particuliere werkplaatsen.

"De hogere prijsklasse kan terecht bij ongeveer vierduizend service-centers van dealerships, waar authentieke vervangstukken worden aangeboden en opgeleide technici in dienst zijn," merkt Sergei Udalov, directeur van het gespecialiseerde onderzoeksbureau Avtostat, op tegenover de Russische krant The Moscow Times. "Omdat garantieregelingen onderhoud en herstellingen in die officiële service-centers verplicht maken, kunnen die dealers echter hoge prijzen vragen."

De andere autobestuurders moeten zich volgens Udalov echter wenden tot de talloze onafhankelijke werkplaatsen. "Die avtorement-sector is echter niet wettelijk geregeld en kan heel wat inhouden," stelt hij. "Persoonlijke contacten zijn daarbij vaak het belangrijkst. Iedereen kent wel iemand die contact heeft met een aantal deskundige werkplaatsen die de autobestuurder ook niet bedriegen." Rusland zou op dit ogenblik ongeveer tien miljoen autowerkplaatsen tellen, tegenover ongeveer zeven miljoen twee jaar geleden.

Met de keten White Service wil Rolf Group een alternatief bieden voor de officiële dealers en de particuliere werkplaatsen. "De keten werkt naar eigen zeggen met vaste tarieven en personeel dat door een Franse certificeringsprogramma, dat ook samenwerkt met Renault, is opgeleid. Generische onderdelen worden geleverd door de eigen divisie van Rolf Group. Tegen het midden van het decennium wil Rolf Group ongeveer 450 filialen operationeel hebben in het Europees gedeelte van Rusland.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home