Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 24, 2011

Brits parlement wil ondersteuning voor shalegas-projecten

Een Britse parlementaire commissie heeft de Britse regering aangespoord om de plannen voor controversiële shalegas-projecten in Groot-Brittannië te ondersteunen. Daarbij wordt opgemerkt dat mogelijke milieurproblemen met shalegas-projecten, zoals in de Verenigde Staten werd aangegeven, kunnen worden opgevangen door een strikte regelgeving en een ethisch gedrag van de industrie. Er werd echter wel opgemerkt dat de Britse regering erover moet waken dat de technologie niet zou leiden tot watervervuiling of onaanvaardbare emissies van broeikasgassen.

"Milieugroeperingen stellen dat de parlementaire commissie aangestuurd zou moeten hebben op een moratorium op shalegas," aldus BBC News. "Shalegas is echter om twee redenen belangrijk voor Groot-Brittannië. In de eerste plaats zouden de grote shalegas-projecten in de Verenigde Staten en mogelijk ook China de wereldwijde gasprijzen kunnen doen dalen en veel afnemers ertoe kunnen aanzetten om gas te verkiezen boven steenkool. Daarnaast zou het shalegas ook kunnen bijdragen tot de energiezekerheid van Groot-Brittannië."

Uit een onderzoek van de British Geological Survey blijkt dat onshore shalegas-projecten de Britse gasbehoeften voor anderhalf jaar zou kunnen dekken. "Dat levert volgens de parlementaire commissie een nuttige, maar geen grote bijdrage aan de Britse energieproductie," merkt BBC News nog op. "Er werd dan ook gezegd dat de Britse regering ook de mogelijkheid van offshore shalegas-projecten, waar de reserves gevoelig hoger zouden liggen, zou moeten onderzoeken. Offshore-voorraden zijn echter duurder om te ontwikkelen."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home