Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 24, 2011

Indiase Grand Prix moet mogelijk wijken voor Bahrein

De Indiase Grand Prix Formule Eén zou eventueel naar het einde van het kampioenschap in de maand december kunnen worden verschoven indien Bahrein opnieuw in de kalender van dit jaar zou worden opgenomen. Dat heeft Bernie Ecclestone, topman van de Formule Eén, gezegd. Voorzien was dat de Grand Prix van Bahrein het nieuwe seizoen half maar zou openen, maar de wedstrijd moest worden geschrapt en uitgesteld wegens de politieke onrust in het land.

"De koning van Bahrein kondigde eerder deze maand aan dat de noodtoestand in het land, die in maart werd ingevoerd, begin juni zou worden opgeheven," aldus het webmagazine Sportbusiness.com. "Dat is twee dagen voor een beslissing wordt genomen over het herzien van de kalender van de Formule Eén." De Grote Prijs van India staat op dit ogenblik nog voor eind oktober op die kalender, maar Ecclestone bevestigde dat een verschuiving naar de maand december eventueel overwogen zou kunnen worden.

"Alle mogelijkheden liggen nog open," merkte Ecclestone op. "Op dit ogenblik is er nog geen definitieve beslissing genomen." Ross Brawn, topman van Mercedes, voerde echter aan tegenstander te zijn van een verandering van de kalender. Brawn wees daarbij op de impact van een verlengde campagne op de teams en hun medewerkers. Er moet volgens hem dan ook twee keer worden nagedacht vooraleer de kalender zou worden verlengd. De medewerkers van de raceteams zijn al van januari aan de slag en er wordt van Brawn nu al het maximum van hun incasseringsvermogen gevergd.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home