Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, May 24, 2011

Europese goedkeuring voor Britse raketvliegtuig-ontwerp

Het Britse revolutionaire ruimtevliegtuig Skylon heeft een goedkeuring ontvangen van het European Space Agency (ESA). Skylon zou de taken van een grote raket kunnen opnemen, maar gedraagt zich zoals een vliegtuig, dat op een conventionele landingsbaan kan vertrekken en terugkeren. In een volgende ontwikkelingsfase is een gronddemonstratie voorzien van de Sabre-motor, de grote innovatie van het ruimtevliegtuig.

"Het aandrijfmechanisme van Skylon is ontwikkeld om in het eerste gedeelte van de vlucht zuurstof uit de lucht te gebruiken, net zoals traditionele vliegtuigen, om zich bij het verlaten van de atmosfeer volledig op een raketsysteem over te schakelen," aldus BBC News. "Die technologie en de herbruikbaarheid van de raket maakt van Skylon een veelbelovend project, dat volgens analisten de kosten van ruimte-activiteiten gevoelig kan terugschroeven."

Het European Space Agency (ESA) heeft gemeld geen tekortkomingen in het ontwerp van Skylon aangetroffen te hebben. Aan het ontwerp van het raketvliegtuig is ongeveer dertig jaar gewerkt. "Het toestel is een evolutie van het Hotol-project, dat oorspronkelijk door British Aerospace en Rolls Royce in de jaren tachtig werd naar voor gebracht," voert BBC News nog aan. "Hotol bleek echter een aantal fundamentele fouten te vertonen, waarop de bedrijven het project uiteindelijk lieten vallen. De ingenieurs achter het project zetten het werk echter verder."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home