Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 22, 2011

Russische kaders minder tevreden met hun bonussen

In het Russische bedrijfsleven heeft 52 procent van het management en het middenkader het voorbije jaar een bonus ontvangen, tegenover 48 procent het jaar voordien. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Antal Russia. Er wordt echter aan toegevoegd dat de betrokkenen minder tevreden zijn met de extra beloning dan het jaar voordien. Er wordt aan toegevoegd dat de bedrijven moeten waakzaam zijn, aangezien de verbeterde economische situatie de mobiliteit op de arbeidsmarkt opdrijft en werknemers sneller zal aanzetten om naar een andere werkgever over te stappen.

Uit het onderzoek blijkt dat 41 procent van de ondervraagden dit jaar een grotere bonus heeft gekregen dan vorig jaar. Bij 35 procent bleef die bonus beperkt tot maximum 20 procent van het jaarsalaris. "Slechts 12 procent ontving een bonus die hoger lag dan het basissalaris," merken de onderzoekers op. "Nog slechts 58 procent van de ondervraagden toont zich tevreden met de ontvangen bonus, tegenover 70 procent het jaar voordien."

"Dat is wellicht te wijten aan het feit dat de kaders vorig jaar in de nadagen van de economische crisis weinig illusies koesterden over bonussen, terwijl vorig jaar opnieuw sprake was van een economische heropleving, waardoor waarschijnlijk gerekend werd op een gevoelige verhoging van de beloning," merkt Michael Germershausen, directeur-generaal van Antal Russia, op. "Het feit dat zoveel medewerkers ontevreden zijn met hun bonussen, moet de bedrijven echter aanzetten om hun beloningssystemen te herzien."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home