Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, April 21, 2011

Minder fatale motorongevallen op Amerikaanse wegen

In de Verenigde Staten zijn bij ongevallen met motorfietsen het voorbije jaar 4.376 doden gevallen. Dat is een daling met 2 procent tegenover het jaar voordien. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse Governors Highway Safety Association (GHSA). Het jaar voordien werd al een daling met 16 procent opgetekend. Dat betekent dat er twee jaar op rij positievere resultaten kunnen worden voorgelegd, na een periode van elf jaar met stijgende sterftecijfers.

"De statistieken vormen positief nieuws, maar toch blijk er een aantal punten te zijn die tot bezorgdheid aanleiding moeten geven," aldus het webmagazine HealthDay News. "De daling werd immers vooral opgetekend in de eerste maanden van het jaar, terwijl in het derde kwartaal opnieuw een stijging met 3 procent werd genoteerd. Bovendien bleek vorig jaar slechts 54 procent van de motorrijders een helm te dragen, tegenover 67 procent het jaar voordien."

"Het feit dat er tijdens de tweede helft van het jaar opnieuw een stijging werd opgetekend, is alarmerend," voert Vernon Betkey, voorzitter van de Governors Highway Safety Association, aan. "Er kan immers een verband gelegd worden met de heroplevende economie, naar analogie met de trend in het totale wegverkeer. De verbeterende economie verhoogt het risico op tragische ongevallen."
De onderzoekers voegen er aan toe dat de stijgende benzineprijzen het gebruik van de motorfiets zal stimuleren, waardoor het risico op ongevallen wordt opgedreven.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home