Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, April 21, 2011

Moskou heeft 800.000 vrouwen op overschot

De Russische hoofdstad Moskou heeft een overschot van 800.000 vrouwen. Dat blijkt uit cijfers van het Russische statistisch bureau. Negen jaar geleden werd er een surplus van 470.000 vrouwen opgetekend. Moskou telt echter ook meer gehuwde mannen dan vrouwen, terwijl die situatie negen jaar geleden omgekeerd was. Dat heeft volgens Irina Sherbakova, hoofd van het demografisch departement bij de statistische dienst van Moskou, in belangrijke mate te maken met de migratie.

"Moskou trekt veel migranten aan, maar een groot gedeelte van die populatie is gehuwd, terwijl hun echtgenotes en gezin in hun plaats van herkomst zijn achtergebleven," merkt Sherbakova op tegenover de Russische krant The Moscow Times. Sherbakova voegt er echter aan toe dat er inmiddels ook bij vrouwen een arbeidsmigratie naar Moskou op gang is gekomen. Op dit ogenblik vertegenwoordigen mannen slechts 46,3 procent van de totale populatie van de Russische hoofdstad.

"Dat onevenwicht geldt echter voor heel Rusland," benadrukt Natalya Zubarevich, expert sociaal beleid aan de Moscow State University. "In een aantal regio's is dat verschil zelfs nog meer uitgesproken. Onder meer in Smolensk vertegenwoordigen vrouwen 55 procent van de totale populatie. Zubarevich voegt er aan toe dat het vrouwelijk overwicht van Moskou evenmin een romantische hotspot maakt, aangezien het grootste gedeelte van het surplus wordt gevormd door ouderen en bejaarden. Dat heeft vooral te maken met de levensverwachting, die voor Russische mannen veel lager ligt.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home