Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, April 20, 2011

Amerikanen betalen 1.000 dollar per jaar aan huwelijken

Amerikaanse bruiloftsgasten besteden gemiddeld 490 dollar aan huwelijksfeesten. Dat is de conclusie van een rapport van American Express. Deelnemers aan de ceremonie zelf besteden 539 dollar, te wijten aan extra uitgaven voor kleding. Het grootste pakket van de bestedingen gaan naar een hotelovernachting (106 dollar), gevolgd door transport (96 dollar) en voeding (70 dollar). Aan kledij wordt gemiddeld 64 dollar uitgegeven, maar voor deelnemers aan de ceremonie stijgt dat tot 113 dollar.

Daarnaast wordt ook nog eens gemiddeld 56 dollar uitgegeven aan voorbereidende activiteit, gevolgd door juwelen (47 dollar) en de zorg voor kinderen of huisdieren (26 dollar). De onderzoekers stellen dat Amerikanen gemiddeld twee huwelijken per jaar bijwonen. Daarbij wordt nagenoeg 1.000 dollar aan onkosten uitgegeven, zonder rekening te houden met de geschenken. Een cadeau voor een naaste verwante kost gemiddeld 196 dollar.

Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan 50 procent van de Amerikanen aangeeft een voorkeur voor cash te hebben als huwelijksgeschenk, gevolgd door geschenken uit cadeaulijsten (23 procent). Daarentegen geeft slechts 32 procent van de huwelijksgasten een voorkeur voor cash en zegt 38 procent het liefst een geschenk uit de cadeaulijst van het huwelijkspaar te kiezen. De onderzoekers kwamen ook tot de vaststelling dat meer dan 50 procent van de Amerikaanse echtparen minstens één keer per week over financiële zaken praat.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home