Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, April 20, 2011

Erotische comedie in Hongkong populairder dan Avatar

De driedimensionale erotische komedie 'Sex and Zen: Extreme Ecstacy' heeft in Hongkong een filmrecord van de absolute succesfilm Avatar gebroken. Bij zijn debuut realiseerde de film op één dag een omzet van 2,78 miljoen Hongkong dollar. Dat komt overeen met een bedrag van 219.000 pond. Avatar, de recordfilm van regisseur James Cameron, haalde op zijn eerste dag in Hongkong een bedrag van 2,63 miljoen Hongkong dollar op.

De erotische komedie verzamelde tijdens de eerste vijf dagen een bedrag van 17 miljoen Hongkong dollar. Het succes was onder meer te danken aan een instroom van geïnteresseerden uit het Chinese vasteland, waar de film niet wordt vertoond. De driedimensionale film is een remake van een twintig jaar oude Hongkong-film met dezelfde naam. In de nieuwe versie treden de Japanse pornosterren Hara Saori en Suo Yukiko en de Hongkongese actrice Vonnie Liu op.

In Taiwan realiseerde de film tijdens zijn openingsweekend een omzet van 17 miljoen Taiwanese dollar. Dat is volgens producer Stephen Siu de beste prestatie van een Chinees-gesproken film in Taiwan. China heeft geen rating-systeem en laat dus iedereen toe om elke film te bekijken. Erotische content wordt er echter uit de bioscopen geweerd. Het is niet de eerste keer dat Chinezen van het vasteland naar Hongkong reizen om films te kunnen zien die door de Chinese autoriteiten worden gecensureerd.

Vier jaar geleden ontving Hongkong ook een grote groep Chinese bioskoopbezoekers voor de ongecensureerde versie van de erotische spionagethriller Lust, Caution van de Taiwanese regisseur Ang Lee.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home