Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, April 19, 2011

Amerikaanse luxesector verwacht belangrijke groei

De luxesector mag zich in de Verenigde Staten dit jaar aan een belangrijke heropleving verwachten, maar de adverteerders moeten inspelen op de veranderde houding en voorkeuren van de betrokken consumenten. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Harrison Group. Uit het onderzoek blijkt dat de Amerikaanse luxesector dit jaar een omzet van 359 miljard dollar zal realiseren. Dat betekent een stijging met 26,6 miljard dollar tegenover vorig jaar.

"Uit het onderzoek blijkt dat 15 procent van de Amerikaanse gezinnen met een inkomen van meer dan 100.000 dollar per jaar verwacht zijn aankoop van luxeproducten, auto's en reizen uitgezonderd, te zullen opdrijven," merkt het persbureau Reuters op. Deze groep vertegenwoordigt ongeveer 10 procent van de rijkdom van de Amerikaanse bevolking en vertegenwoordigt ongeveer 50 procent van alle aankopen op de Amerikaanse markt.

Er wordt aan toegevoegd dat het aantal luxe-consumenten dat zijn aankopen wil terugschroeven, tegenover vorig jaar nagenoeg is gehalveerd. Harrison Group heeft het over een gedeeltelijke inhaalbeweging, nadat tijdens de economische crisis een aantal aankopen werden uitgesteld. Er wordt echter aan toegevoegd dat 75 procent van de respondenten aangeeft dat de financiƫle crisis hen geleerd heeft om een voorzichtiger houding aan te nemen bij het aankopen van producten en diensten.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home