Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, April 18, 2011

Onderzeese internetkabel tussen Zuid-Afrika en Brazilië

Er zal een onderzeese internet-verbinding worden aangelegd tussen Brazilië en Zuid-Afrika en Angola. Dat is aangekondigd tijdens een vergadering van de BRICS-landen in China. De South Atlantic Express Cable zal een capaciteit krijgen van 12,8 terabits per seconde en wordt de kortste en snelste internet-verbinding tussen het Amerikaanse continent, Afrika en India en China. Op dit ogenblik verloopt het grootste gedeelte van het internet-verkeer tussen Zuidelijk Afrika en het Amerikaanse continent over Europa.

Een belangrijk gedeelte van de realisatie van de nieuwe verbinding zal worden gefinancierd door Bank of China. In Brazilië zal de kabel aansluiten op GlobeNet, een kabelsysteem van 22.000 kilometer dat de verbinding vormt met de rest van Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Aan de Afrikaanse zijde zal een verbinding worden gemaakt met Seacom, een kabel die de oostkust van Afrika verbindt met India en Asia-Pacific, met inbegrip van China. Verwacht wordt dat de kabel over twee jaar operationeel zou kunnen zijn.

Er wordt opgemerkt dat geen van de betrokken BRIC-landen rechtstreeks zou investeren in het project. Bank of China zou echter 60 procent van de investering dragen. Ook de Zuid-Afrikaanse Industrial Development Corporation zou mee in het project stappen. De kabel zou worden aangelegd door Alcatel-Lucent en Shanghai Bell. Eén van de belangrijke aandeelhouders in het project is het Zuid-Afrikaanse eFive Telecoms, dat als eerste het idee realiseerde.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home