Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, April 18, 2011

Philadelphia Orchestra moet faillissement aanvragen

Het beroemde Philadelphia Orchestra heeft het faillissement aangevraagd. Daarmee wordt het orkest het eerste grote Amerikaanse ensemble dat het slachtoffer wordt van de huidige economische probleemsituatie in de Verenigde Staten. Een woordvoerder van het Philadelphia Orchestra merkte wel op dat de programmering voorlopig niet zal worden getroffen door de gevolgen van het faillissement. Het orkest zou proberen om 214 miljoen dollar aan fondsen te verzamelen om de toekomst te garanderen.

Richard Worley, bestuursvoorzitter van het Philadephia Orchestra, had onlangs al opgemerkt dat er een gigantisch onevenwicht was tussen de inkomsten van uitgaven van het ensemble. "Hij gaf toe dat het uitwerken van een reddingsplan voor het ensemble een moeilijke opdracht zou worden, maar hij voegde er aan toe toch te geloven dat de toekomst van het Philadelphia Orchestra toch nog gegarandeerd zou kunnen worden," aldus het persbureau AFP.

"Een aantal belangrijke kunstinitiatieven, waaronder musea en operagezelschappen, worden sinds de recessie en het zwakke economische herstel van de Verenigde Staten geconfronteerd met financiƫle problemen," merkt het persbureau nog op. "Maar tot nu toe is geen enkel gezelschap van het niveau van het Philadelphia Orchestra in zijn voortbestaan bedreigd geweest." Het beroemde orkest werd de voorbije periode geconfronteerd met dalende bezoekersaantallen en explosief stijgende kosten, onder meer voor pensioenen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home