Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, April 16, 2011

Plastiek afval mogelijk alternatief voor timmerhout

Het Californische bedrijf BioLumber heeft een systeem ontwikkeld om plastiek afval te verwerken tot bouwmaterialen als alternatief voor timmerhout. Het bedrijf merkt op dat de toepassing een dubbel voordeel biedt. In de eerste plaats moeten er minder bomen worden gerooid om de bevoorrading met timmerhout te garanderen. Anderzijds biedt het systeem een duurzame oplossing voor plastiek dat in de natuur niet kan worden afgebroken.

"De bouwsector levert een belangrijke bijdrage tot de uitstoot van koolstofdioxide," merkt het webmagazine Greenbeat op. "Onder meer beton vormt een belangrijke uitstootbron, maar dat geldt ook voor de ontbossing voor de productie van timmerhout. Volgens het bedrijf BioLumber kan het gebruik van plastiek in de bouwsector het probleem echter gedeeltelijk helpen opvangen. Er wordt aan toegevoegd dat het zogenaamde biolumber bovendien in kostprijs vergelijkbaar is met roodhout."

Bovendien wordt opgemerkt dat biolumber sterker en ook vier keer langer meegaat dan conventioneel timmerhout. "Onder meer plastiek winkeltassen en flessen kunnen door de natuur niet worden afgebroken," voert Greenbeat nog aan. "Eens het plastiek op een afvalstort is terecht gekomen, blijft het daar voor eeuwig. De recyclage van één ton plastiek bespaart op het afvalstort ook bijna 25 kubieke meter ruimte."

Greenbeat merkt op dat er nog andere plastiek timmerproducten bestaan, maar die hebben volgens BioLumber geen structurele kwaliteiten. Dat is naar eigen zeggen met het product van het Californische bedrijf echter wel het geval.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home