Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, April 16, 2011

Londens transport wordt grootste knelpunt Olympische Spelen

De transportproblemen blijven de grootste risicofactor van de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. Dat is de conclusie van een rapport in opdracht van de London Assembly. Daarbij wordt opgemerkt dat het transportnetwerk van de Britse hoofdstad al bijna zijn volledige capaciteit heeft bereikt. Tijdens de negen piekdagen van de Olympische Spelen wordt er voor het openbaar vervoer meer dan één miljoen extra verplaatsingen verwacht.

In het rapport wordt opgemerkt dat op tweeëntwintig zogenaamde hotspots een extreme groei in de vraag zal worden opgetekend. Het gaat onder meer om King's Cross, Victoria Station, Embankment en de Blackwall-tunnel. Er wordt aan toegevoegd dat het druk op het netwerk in normale omstandigheden tot een aantal punten beperkt zou blijven, maar een bijzonder grote impact zou kunnen hebben indien men met een treindefect of een veiligheidsincident zou worden geconfronteerd.

In het rapport wordt erop gewezen dat ook op andere locaties een verhoogde druk zou kunnen worden opgemerkt, aangezien reizigers mogelijk met alternatieve routes zouden kunnen beginnen te experimenteren. Tijdens de Olympische Spelen worden in Londen ongeveer 5,3 miljoen bezoekers verwacht. Een woordvoerder van Transport of London merkt echter op dat de verbeteringen aan het openbaar vervoer op de voorziene koers zitten en klaar zullen zijn tegen het begin van het evenement.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home