Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 15, 2011

Rusland wil gedeelte spoorwegmaatschappij verkopen

De Russische regering overweegt om 12 procent van het staatsmonopolie Russian Railways te koop aan te bieden. De opbrengst daarvan moet het budget van de Russische regering in evenwicht helpen brengen en de spoorweginfrastructuur te verbeteren. Een verkoop van een belang van 10 procent tot 12 procent is volgens Igor Levitin, Russische minister van transport, haalbaar. Een belang van 25 procent zou volgens Levitin voor kandidaat-investeerders te zwaar zijn om op te vangen.

De waarde van Russian Railways wordt geraamd op 1,5 triljoen roebel. Dat komt overeen met een bedrag van 53 miljard dollar. Vladimir Yakunin, chief executive van Russian Railways, stelde vorig jaar echter dat de reële waarde van de Russische spoorwegmaatschappij gevoelig hoger moet worden ingeschat. De Russische overheid wil de volgende vijf jaar activa voor een bedrag van 1,8 triljoen roebel verkopen om zijn budgettekoren aan te zuiveren.

Tegen het midden van het decennium zou 25 procent min één aandeel van Russian Railways te koop kunnen worden gesteld, nadat het bedrijf eerder al eigen divisies zou verkopen om investeringsfondsen te verzamelen. Het bedrijf zou de volgende drie jaar meer dan 1 triljoen roebel investeren in moderniseringsprojecten. Daarbij zou 350 miljard roebel worden verkocht aan trajecten en treinstellen. Daarvan zou 132 miljard roebel worden opgehaald door de verkoop van aandelen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home