Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, April 14, 2011

Europese voedingsector toont tekenen van licht herstel

De Europese voedingssector heeft zich het voorbije jaar opnieuw licht hersteld. Dat is de conclusie van een rapport van de Confederation of the Food and Drink Industries of the European Union (CIAA). Daarbij wordt opgemerkt dat in de Europese Unie tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar opnieuw een groei met 1,5 procent werd opgetekend tegenover de drie maanden daarvoor. In de eurozone werd een stijging met 1,84 procent genoteerd. De grootste groei werd opgetekend in Estland, waar een stijging met 10,17 procent werd opgetekend.

Ook in Litouwen (3,79 procent), Finland (3,38 procent) en Roemenië (3,31 procent) werd een relatief gezonde groei opgemerkt. In West-Europa werd de belangrijkste stijging opgetekend in Nederland, waar een groei met 3 procent werd gemeld. Ook Duitsland (2,74 procent), Frankrijk (0,86 procent) en Groot-Brittannië (0,77 procent) konden een groei melden. Daarentegen werd er een achteruitgang opgemerkt in Ierland (2,45 procent), Portugal (1,63 procent), Denemarken (1,3 procent), Hongarije (1,11 procent), Italië (0,43 procent) en Griekenland (0,65 procent).

Er wordt opgemerkt dat echter ook in Italië en Griekenland opnieuw tekenen van herstel kunnen worden opgemerkt. Er wordt aan toegevoegd dat de industriële productie in de eurozone tijdens het vierde kwartaal een stijging met 0,6 procent werd opgetekend, terwijl de totale Europese Unie een toename met 0,5 procent liet optekenen. De orders in de eurozone stegen met 1,9 procent, terwijl in de totale Europese Unie een stijging met 1,6 procent werd opgetekend.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home