Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, April 13, 2011

Olympische Spelen Londen missen doelstellingen hernieuwbare energie

De Olympische Spelen van Londen zitten op het gebied van duurzaamheid op het voorziene schema, maar zal zijn doelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie niet halen. Dat heeft de Commission for a Sustainable London Olympics gezegd. Meer bepaald wordt opgemerkt dat de uitstoot van koolstofdioxide door de Olympische Spelen wellicht met 50 procent zal worden teruggedrongen, maar slechts 9 procent daarvan zal gerealiseerd worden door hernieuwbare energie. Oorspronkelijk was voorzien dat hernieuwbare energie een bijdrage van 20 procent zou leveren.

De Olympic Deleviry Authority wees erop dat er andere manieren zouden moeten worden gebonden om de ecologische voetafdruk van het evenement terug te schroeven. Door nieuwe veiligheidsregels en ontwerpwijzigingen moest er worden afgezien van plannen om aan het Olympisch park in Londen een windturbine te bouwen. Shaun McCarthy, voorzitter van de duurzaamheidswaakhond, zegt dat het schrappen van de windturbine de belangrijkste reden is waarom het evenement zijn doelstellingen op het gebied van duurzame energie niet zal halen.

In plaats daarvan zal er nu meer dan 1 miljoen pond worden geïnvesteerd in maatregelen zoals isolatie en ventilatie-management. "Het valt te betreuren dat de sector van de hernieuwbare energie geen oplossing heeft kunnen brengen, maar er zijn andere mogelijkheden om de ecologische voetafdruk van de Olympische Spelen terug te schroeven," merkt McCarthy op. Critici merken echter op dat het missen van de doelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie de geloofwaardigheid van duurzame Olympische Spelen helemaal ondergraven.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home