Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, April 12, 2011

Apple overweegt opening winkel in Moskou

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple onderzoekt de mogelijkheden om in Moskou een eerste retailwinkel te openen. Vertegenwoordigers van Apple zouden in Moskou al op zoek zijn geweest naar een mogelijke locatie. Er zou volgens een aantal bronnen daarbij gekozen zijn voor een winkel van 1.500 vierkante meter in het toekomstige Hotel Moskva. Een huurovereenkomst zou echter nog niet zijn ondertekend. Het Apple-management zou echter nog andere locaties in de Russische hoofdstad hebben bezocht.

"Volgens een aantal bronnen heeft Apple beroep gedaan op de vastgoedgroep Cushman & Wakefield om de geschikte locatie te selecteren," merkt de Russische krant Vedomosti op. Volgens een woordvoerder van de vastgoedgroep Jones Lang LaSalle zou Apple op zoek zijn naar ruimte in het prestigieuze gebied tussen Okhotny Ryad en Pushkin Square. Er werd aan toegevoegd dat de Apple Store mogelijk nog dit jaar of begin volgend jaar zou worden geopend.

Een aantal andere bronnen merken echter op dat Apple op dit ogenblik alleen met corporate marketing aanwezig is in Rusland. "Om een winkel te kunnen uitbaten zou het Amerikaanse bedrijf een volledige handelsvergunning moeten bezitten," wordt er opgemerkt. Ook wordt opgemerkt dat Apple alleen winkels pleegt te openen waar de muziekdienst iTunes al actief is. Daar zijn in Rusland nog geen tekenen van. Er is in heel Oost-Europa nog geen enkele Apple Store geopend.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home