Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, April 12, 2011

Ook stedelijk machtscentrum verschuift naar oosten

New York blijft de belangrijkste stad van de wereld, gevolgd door Londen en Parijs. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Knight Frank, gespecialiseerd in luxevastgoed. Er wordt aan toegevoegd dat zeven van de tien belangrijkste steden van de wereld gesitueerd zijn in West-Europa, Noord-Amerika en Australië, maar er is volgens Knight Frank een duidelijke evolutie ingezet. Tegen het einde van het decennium zal er volgens het rapport duidelijk een verschuiving naar het oosten kunnen worden vastgesteld.

Knight Frank merkt op dat tegen het einde van het decennium slechts vier steden uit de top tien niet in Azië zullen worden gesitueerd. Daarbij wordt opgemerkt dat Parijs en San Francisco de grootste klappen zullen krijgen. Parijs zou van een derde plaats terugvallen tot een negende plaats, terwijl San Francisco van een zestiende naar een twintigste plaats zou zakken. New York en Londen zouden hun leidende posities echter wel kunnen behouden.

De grootste vooruitgang zou volgens Knight Frank worden gerealiseerd door Shanghai. De Chinese havenstad zou van een achttiende naar een derde plaats stijgen. Mumbai zou zelfs van een achtendertigste naar een zevende plaats klimmen. Sao Paolo zou van een vijfentwintigste naar een twaalfde plaats stijgen. Moskou zou van een éénentwintigste naar een tiende plaats klimmen. Het voorbije jaar werd het luxevastgoed in Shanghai en Mumbai volgens Knight Frank respectievelijk 21 procent en 20 procent duurder.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home