Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, April 12, 2011

Online video meest populaire digitale muzieksector

Tijdens het derde kwartaal van vorig jaar hebben 57 procent van de consumenten een online muziekvideo bekeken. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het bureau Nielsen. De onderzoekers merken op dat online video de meest populaire activiteit van de digitale muzieksector zijn geworden, gevolgd door het downloaden van songs (50 procent) en muziek-streaming (25 procent). De jongste leeftijdscategorieën zijn het meest actief met online muziekvideo.

De onderzoekers merken op dat in de leeftijdscategorie tot vijfentwintig jaar iets meer dan 70 procent van de respondenten online video's bekijken. Bij zestigplussers is dat nog iets meer dan 30 procent. Nielsen voegt er aan toe dat de online videoconsumptie op computer nog altijd hoger ligt dan op mobiele telefoons. Naarmate de leeftijd van de respondenten stijgt, groeit de kloof tussen computer en mobiele telefoon verder aan. De onderzoekers voegen er aan toe dat 18 procent van de respondenten aangeeft legaal een song op zijn mobiele telefoon gedownload te hebben.

In het onderzoek wordt opgemerkt dat het downloaden van muziek op mobiele telefoon belangrijke verschillen toont tussen de verschillende wereldregio's. In Asia-Pacific zegt iets meer dan 30 procent van de consumenten een song gedownload te hebben. In Noord-Amerika en Europa is dat slechts 5 procent. Dat kan volgens Nielsen verklaard worden door het feit dat de consumenten in de regio Asia-Pacific meer vertrouwd zijn met mobiele transacties.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home