Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, April 13, 2011

Sochi zegt gevaar op sneeuwtekort te kunnen elimineren

De organisatoren van de volgende Olympische winterspelen, die over drie jaar in de Russische stad Sochi worden georganiseerd, hebben een noodoplossing uitgewerkt om mogelijk sneeuwtekort op te vangen. Daarmee wil men een herhaling van de vorige editie, vorig jaar in het Canadese Vancouver, vermijden. Daar moesten door het onvoorziene warme week voorraden sneeuw met vliegtuigen en vrachtwagens worden aangevoerd.

Sochi is een havenstad aan de Zwarte Zee en heeft een mediterraan klimaat, wat het risico op sneeuwproblemen niet denkbeeldig maakt. "Er is echter een procedure voorzien om Canadese toestanden te vermijden," merkt Dmitry Chernyshenko, hoofd van het organisatiecomité in Sochi, op tegenover de Russische krant The Moscow Times. "Het klimaat vormt een uitdaging, maar de organisatoren hebben een reeks maatregelen uitgewerkt om te vermijden dat activiteiten omwille van weersomstandigheden zouden moeten worden geschrapt."

Volgens Chernyshenko heeft Sochi een sneeuwgarantie tot een buitentemperatuur van minstens 15 graden celcius. Hij merkte op dat de organisatoren hopen om tijdens de eerdere winterseizoenen voldoende sneeuwvoorraden te kunnen opslaan voor het geval de temperaturen tijdens de Olympische winterspelen abnormaal warm zouden zijn. Ook zou er naar een aantal technologieën gegrepen worden om de kwaliteit en het volume van de sneeuw te verzekeren.

Onder meer wordt daarbij gedacht aan een chemisch bestanddeel om de kleefkracht van de sneeuw te verbeteren. Indien nodig zou er ook aan gedacht kunnen worden om ijs tot sneeuw te bewerken, terwijl ook een manipulatie van de wolken in overweging genomen zou kunnen worden. Daarbij wordt opgemerkt dat regen de belangrijkste meteorologische vijand van de Olympische Spelen zou kunnen zijn, maar daar heeft het Russische ministerie van defensie een aantal technische oplossingen voor.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home