Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, April 12, 2011

Private equity kijkt naar mogelijkheden op Chinese markt

Het nieuwe Chinese investeringsmodel voor buitenlandse bedrijven lijkt aan te slaan. Een aantal buitenlandse private equity-bedrijven zouden interesse hebben getoond om in het stappen in de nieuwe Chinese Qualified Foreign Limited Partnerships. Dat systeem laat een bepaald aantal buitenlandse fondsen toe om in Shanghai te investeren, nadat aan een aantal voorwaarden is voldaan. De stap zou buitenlandse investeerders moeten aanzetten om de Chinese markt te betreden.

"De investeringsgroep Carlyle Group zou al positief hebben gereageerd op het vernieuwde Chinese investeringsbeleid," aldus de Chinese krant China Daily. "Carlyle merkte op dat het nieuwe beleid het bedrijf toelaat om zijn investeringscapaciteit in China uit te breiden." Carlyle zou één van de drie fondsen zijn die tot dusver een Chinese licentie heeft verkregen. Een woordvoerder van het bedrijf merkt op dat Carlyle tot nu toe meer in China heeft geïnvesteerd dan andere private equity-bedrijven.

Het budget voor de buitenlandse investeerders zou zijn bepaald op ongeveer 3 miljard dollar. De exacte financiële details van het plan zouden echter nog moeten worden vastgelegd. Onlangs merkte het Israëlische investeringsbedrijf Infinity Group op met de zuidwestelijke Chinese stad Chongqing een akkoord gesloten te hebben om een investeringsfonds met een waarde van 2 miljard dollar op te zetten. Verdere details over dat contract werden echter niet bekend gemaakt.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home