Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, April 13, 2011

Autoproductie in Britse Longbridge opnieuw opgestart

In de Britse autofabriek van Longbridge is voor het eerst in zestien jaar een nieuw MG-model van de band gerold. De MG6-lijn is de eerste grootschalige productie in de fabriek in Birmingham sinds Rover zes jaar geleden de boeken sloot, waarbij zesduizend banen verloren gingen. Het nieuwe model zal in mei op de markt worden gelanceerd. De kostprijs zou tussen 15.495 pond en 18.995 pond bedragen. MG is eigendom van Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), de grootste autoproducent van China.

De nieuwe wagen werd in Groot-Brittanniƫ ontwikkeld, maar de onderdelen worden in China vervaardigd, waarna ze voor assemblage naar Longbridge worden overgebracht. Op dit ogenblik werken in Longbridge ongeveer vierhonderd mensen in de divisies design en ontwikkeling en de assemblage. Een woordvoerder van MG stelt dat er lokaal positief is gereageerd op de heropstart van de productie. Het lokale parlementslid Richard Burton had het over een mijlpaal voor Longbridge en de autosector van de Britse West Midlands.

"Longbridge heeft een bijzonder donkere periode doorgemaakt," voert Burton aan. "De dagen van duizenden werknemers in Longbridge zullen nooit meer terugkeren, maar de erfenis van de autoconstructie in de fabriek is gered voor de eenentwintigste eeuw." Nadat MG Rover zes jaar geleden de activiteiten stopzette, werden de activa van het bedrijf, met inbegrip van de uitrusting en de fabriek in Longbridge door de Chinese autobouwer Nanjing overgenomen. Later ging Nanjing op in Shanghai Automotive.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home