Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, April 14, 2011

Eigen woning belangrijkste financiële doelstelling Amerikanen

Het woningbezit blijft de belangrijkste financiële doelstelling van de Amerikaanse bevolking. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center. Voor 80 procent van de Amerikanen geldt het bezit van een eigen woning een belangrijke financiële doelstelling op lange termijn. Een even grote groep noemde het belangrijk om tijdens zijn pensioen op een comfortabele manier te kunnen leven, gevolgd door de mogelijkheid om de studies van kinderen te kunnen financieren (73 procent).

De onderzoekers voegen er aan toe dat 53 procent van de respondenten het ook belangrijk vinden om hun kinderen een erfenis te kunnen nalaten. Er wordt echter aan toegevoegd dat 23 procent van de Amerikaanse eigenaars toegeeft dat ze niet meer voor dezelfde woning zouden kiezen indien ze een tweede kans zouden krijgen. Er wordt daarbij opgemerkt dat 43 procent de reden daarvoor in de woning zoekt, gevolgd door financiële factoren (31 procent) en de locatie (17 procent).

Bij de financiële problemen wordt door nagenoeg de helft aangevoerd dat hun woning aan waarde heeft verloren of geen meerwaarde heeft gecreëerd. Anderen wijzen naar de veranderde economische situatie of de eigen financiële situatie. Uit het onderzoek blijkt ook dat 86 procent van de respondenten verwacht dat het minstens drie jaar zal duren voor de vastgoedprijs het verlies van de financiële crisis zal hebben goedgemaakt. Volgens 42 procent zal dat minstens zes jaar duren en 10 procent maakt gewag van meer dan tien jaar.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home