Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 15, 2011

Art Fund verhoogt financiële steun aan Britse musea

Het Britse Art Fund, dat musea en galerijen financieel ondersteunt om kunstwerken te kunnen kopen, heeft bekend gemaakt zijn bestedingsbudget de volgende drie jaar met meer dan 50 procent te zullen verhogen. Op dit ogenblik heeft de organisatie een jaarlijks bestedingsbudget van 4,5 miljoen pond, maar dat zal over een periode van drie jaar stelselmatig worden opgedreven tot 7 miljoen pond. De beslissing moet volgens het Art Fund een antwoord bieden aan de zware druk die de kunstsector op dit ogenblik ondervindt.

De voorbije vijf jaar het het Britse Art Fund meer dan 24 miljoen pond geïnvesteerd in 248 musea en galerijen. Het fonds merkte op dat er ook meer publieke inzamelcampagnes zullen worden georganiseerd om te vermijden dat er kunst zou verdwijnen uit Britse collecties. Het Art Fund heeft verder ook een nieuw samenwerkingsakkoord ondertekend met de Britse National Gallery om in twee regionale musea curatoren-opleidingen te organiseren.

Nicholas Serota, directeur van de Tate Gallery, merkte op bijzonder tevreden te zijn dat het Art Fund zich blijft engageren, terwijl talloze andere organisaties hun ondersteuning voor musea gevoelig terugschroeven. "Indien de Britse musea willen blijven bloeien, moet er voor een groei worden gezorgd en moeten de collecties worden uitgebreid," voerde hij aan. Het Art Fund herlanceert ook zijn National Art Pass, die de bezitter gratis of aan sterk verminderde prijzen toegang verleent tot meer dan tweehonderd musea en galerijen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home