Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 15, 2011

Autorace Le Mans krijgt live mobiele streaming

De beroemde autorace van Le Mans zal voortaan ook op mobiele platformen gestreamd worden. Dat staat in een nieuwe overeenkomst die de televisiezender Eurosport heeft gesloten met de Automobile Club de l'Ouest (ACO), de organisator van de race. Het nieuwe contract heeft een looptijd van drie jaar en voorziet dat het evenement integraal zal worden uitgezonden op Eurosport en Eurosport Asia-Pacific. Bovendien komt er ook een live-streaming op webtelevisie en een mobiele applicatie.

Ook de nieuwe Intercontinental Le Mans Cup, bestaande uit zeven wedstrijden over het hele jaar, zal door Eurosport worden uitgezonden. De wedstrijden werden opgezet om de beroemde vierentwintiguurs-race van Le Mans te promoten. Laurent-Eric Le Lay, chief executive van Eurosport Group, wijst erop dat Le Mans het meest beroemde race-evenement uit de geschiedenis en één van de hoogtepunten van de programmering van de sportzender vormt.

Het nieuwe contract is volgens Le Lay een uitbreiding van een langdurige relatie, waardoor televisiekijkers geen ogenblik van de race hoeven te missen, dankzij een onafgebroken uitzending op televisie, internet en mobiele platformen. De wedstrijden van de Intercontinental Le Mans Cup worden gereden in het Amerikaanse Sebring, het Belgische Spa-Francorchamps, het Italiaanse Imola, het Britse Silverstone en het Chinese Zhuhai.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home