Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 15, 2011

Amerikaanse ambassade in het teken van duurzaamheid

De achttiende eeuwse Amerikaanse ambassade in Brussel vertegenwoordigt de energietoekomst. Dat heeft Howard Gutman, de Amerikaanse ambassadeur in België, gezegd na een renovatieproject voor een bedrag van meer dan 100.000 euro. Dat bedrag werd samengebracht door donaties van zeven privébedrijven. Kateri Callahan, voorzitter van de Alliance to Save Energy, benadrukte dat het project aantoont dat elk complex energie-vriendelijker kan worden gemaakt zonder aan het eigen karakter van pand te raken.

"De grote huizen uit de achttiende eeuw staan niet bekend als de meest energie-efficiënte gebouwen van de wereld," merkt het persbureau AFP op. "De Amerikaanse ambassade in Brussel heeft echter aangetoond dat ook daar belangrijke energiewinsten kunnen gerealiseerd worden." Met een totale vloeroppervlakte van 1.500 vierkante meter en een niet-geïsoleerd dak verbruikte de Amerikaanse ambassade een gigantische hoeveelheid energie.

De werken omvatten onder meer het aanbrengen van een isolerende film op der ramen, tijd-gecontroleerd thermostaten, energie-efficiënte apparaten en een kiosk die in realtime informatie verstrekt over de energiebesparing. Het dak werd voorzien van een dubbele isolatie met een totale dikte van 360 millimeter. Kateri Callahan noemde de renovatie van de ambassade een belangrijk signaal voor Europa, dat volgebouwd is met historische, maar weinig energie-efficiënte panden.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home