Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, April 16, 2011

Midden-Oosten heeft nog 6 miljard dollar hotelprojecten in pijplijn

De volgende drie jaar zullen in het Midden-Oosten voor meer dan 6 miljard dollar aan hotelprojecten worden afgewerkt, maar daarbij is een grotere nadruk gelegd op duurzaamheid. Dat heeft Frederique Maurell, directeur van de beurs Hotel Show, gezegd. Ondanks de impact van de economische crisis in Europa en de Verenigde Staten en de politieke onrust in het Midden-Oosten, blijft de toeristische industrie van de regio volgens Maurell een stevige groei vertonen.

"De toeristische sector toont een nieuw vertrouwen voor de toekomst," merkt Frederique Maurell op tegenover het online magazine Arabian Business. "Daarbij wordt echter duidelijk een grotere nadruk gelegd op duurzaamheid en technologie, die een meerwaarde zouden moeten betekenen op het energiegebruik, de efficiƫntie en kostenbesparingen." Onlangs stelde analist STR Global dat een aantal markten in het Midden-Oosten de volgende vijf jaar meer dan de helft van hun hotel-projecten op de markt zouden zien komen.

De hotelprojecten zijn vooral geconcentreerd in de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Saudi-Arabiƫ. De realisatie van de geplande projecten zal volgens Elizabeth Randall, managing director van STR Global, op korte termijn echter mogelijk tot belangrijke marktuitdagingen leiden. In Abu Dhabi wordt op dit ogenblik gewerkt aan 13.405 bijkomende hotelkamers. Daarmee zou het hotelaanbod er met 89,4 procent stijgen. In Riyadh wordt rekening gehouden met 4.831 extra hotelkamers. Dat betekent een stijging met 77,2 procent. Ook Jeddah, Muscat en Dubai zouden hun aanbod met 50 procent opdrijven.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home