Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, April 16, 2011

Amerikanen vinden kwaliteit gezondheidszorg matig

De meeste Amerikanen zijn mening van de gezondheidszorg in de Verenigde Staten maximaal een voldoende haalt. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Robert Wood Johnson Foundation. Uit het onderzoek blijkt dat 55 procent van de Amerikanen de openbare gezondheidssector een C-waardering of D-score meegeven. Volgens 11 procent krijgt de Amerikaanse openbare gezondheidsvoorziening niet meer dan een F-waardering.

De kwaliteit van de Amerikaanse ziekenhuizen krijgt bij 47 procent van de Amerikanen maximaal een C-waardering. Er wordt aan toegevoegd dat het inkomen een belangrijke invloed heeft op de perceptie van de kwaliteit van de gezondheidszorg. Bij de respondenten met een inkomen van minder dan 50.000 dollar per jaar geeft 43 procent maximaal een C-waardering. Bij inkomens met een hoger inkomen is dat slechts 21 procent.

De onderzoekers merken op dat de Amerikaanse bevolking de voorbije jaren duidelijk meer informatie heeft gekregen om de kwaliteit van lokale aanbieders van gezondheidszorg te vergelijken, maar vaak wordt volgens het rapport nog altijd beroep gedaan op bekende providers in plaats van op aanbieders met de beste kwaliteitscores. Onder meer wordt opgemerkt dat 57 procent opteert voor een ziekenhuis waarmee ze vertrouwd zijn, in plaats van zich te laten leiden door kwaliteitsscores.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home