Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, April 18, 2011

Autosector centraal in groei lokale draadloze technologieën

Dit jaar zullen er wereldwijd voor de eerste keer meer dan één miljard apparaten met lokale draadloze technologieën (WLAN) worden verkocht. Tegen het midden van het decennium zal dat aantal zijn verdubbeld. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau IHS iSuppli. Opgemerkt wordt dat de groei op dit ogenblik vooral wordt gedragen door mobiele telefoons, gevolgd door mobiele computers. In de toekomst zullen volgens het rapport echter vooral nieuwe categorieën van toestel de grootste groei naar zich toetrekken.

De onderzoekers merken op dat dit jaar 1,2 miljard WLAN-apparaten op de markt zullen worden gebracht. Dat is een stijging met 35 procent tegenover vorig jaar. Tegen het midden van het decennium wordt echter een cijfer van 2,2 miljard apparaten naar voor geschoven. Jagdish Rebello, onderzoeker bij IHS iSuppli, merkt daarbij op dat de hedendaagse consument een naadloze toegang tot internet-communicatie, diensten en content wil hebben op elke locatie en op elk tijdstip.

Er wordt aan toegevoegd dat dit jaar 512,8 miljoen mobiele telefoons zullen worden verkocht. Mobiele computers volgen met 230,1 miljoen exemplaren op grote afstand op een tweede plaats. In de toekomst zullen volgens het rapport echter andere toepassingen het merendeel van de groei voor hun rekening nemen. Daarbij wordt in de eerste plaats gewezen naar de autosector, waar tot het midden van het decennium een stijging met 98,2 procent in het vooruitzicht wordt gesteld. Op de tweede plaats zou de televisie-sector volgen met een groei van 77,8 procent.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home