Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, April 20, 2011

Acteurs Happy Days eisen vergoeding voor merchandising

De acteurs van de bekende Amerikaanse televisiereeks Happy Days eisen een schadevergoeding van meer dan 10 miljoen dollar van het televisiebedrijf CBS Studios. De acteurs zeggen dat ze door de maatschappij niet zijn vergoed voor hun rechten op merchandising. CBS Studios bracht dvd-versies van de televisiereeks op de markt en verkocht ook de rechten voor het gebruik van beelden op onder meer lunchboxen en gokmachines, zonder dat een gedeelte van die inkomsten aan de acteurs werden uitbetaald.

De maatschappij voert aan dat de acteurs nooit om een vergoeding voor merchandising hebben gevraagd, maar een dergelijke redenering gaat volgens de acteurs Anson Williams, Erin Moran en Don Post niet op. De acteurs stellen dat de houding van CBS Studios een inbreuk vormt tegenover de voorwaarden die in hun contracten werden opgenomen en waarbij hen een gedeelte van de merchandising-inkomsten zou zijn beloofd. Ook de erfgenamen van wijlen Tom Bosley hebben mee de klacht ingediend.

Happy Days verscheen kwam in het midden van de jaren zeventig voor het eerst op de Amerikaanse televisie. In totaal werden er 255 episodes, verspreid over een periode van tien jaar, getoond. Het verhaal van Happy Days situeert zich in de jaren vijftig en zestig en verhaalt de belevenissen van een aantal tieners. Het bekendste personage was Arthur Fonz Fonzarelli, gespeeld door Henry Winkler. Ook de latere filmregisseur Ron Howard behoorde tot de cast. Winkler en Howard hebben geen schadeclaim ingediend.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home