Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, April 20, 2011

Russian Helicopters eerste Russische defensiebedrijf op beurs

Rusland gaat opnieuw investeren in zijn helikopter-industrie, die na de instorting van de Sovjet-Unie een zware aftakeling kende. De investeringen kaderen in een moderniserings-programma dat de Russische economie minder afhankelijk moet maken van de productie van olie en gas. Het staatsbedrijf Russian Helicopters, een holding die vorig jaar werd opgezet door elf regionale constructeurs samen te brengen, heeft een aantal nieuwe contracten kunnen afsluiten op de binnenlandse en buitenlandse markt en overweegt een gedeeltelijke beursgang.

Russian Helicopters hoopt met de beursgang een bedrag van 500 miljoen dollar te kunnen ontvangen. Het bedrijf zou dit jaar 262 helikopters leveren, tegenover 214 exemplaren vorig jaar. Binnen de tien jaar rekent het bedrijf op orders voor minstens 1.200 helikopters van de Russische overheid. Dat betekent minstens de helft van de toekomstige productie-pijplijn. Ook op de exportmarkt zou de vraag bijzonder groot zijn, omdat de Mi-helikopters van het bedrijf in hun categorie weinig concurrentie kennen en relatief goedkoop zijn.

Russian Helicopters is één van de belangrijkste Russische bedrijven die voor een gedeeltelijke privatisering in aanmerking kunnen komen. Daarbij wordt een beursgang in Londen en Moscow overwogen. Het zou de eerste keer zijn dat investeerders toegang krijgen tot de Russische defensie-industrie. De voorbije periode heeft Russian Helicopters, dat na de instorting van de Sovjet-Unie gedegradeerd werd tot een onderhoud en herstellingen, heeft zich de voorbije periode vooral toegespitst op het upgraden en bijsturen van bestaande ontwerpen.

Er wordt nu echter gehoopt op investeringen in nieuwe technologieën en modellen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home