Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 22, 2011

New York wil gebruik van stookolie verbannen

Tegen het einde van de jaren twintig mag geen enkel openbaar gebouw van de stad New York nog met stookolie worden verwarmd. Dat heeft Michael Bloomberg, burgemeester van New York, aangekondigd naar aanleiding van een herziening van het milieuplan voor de Amerikaanse stad, waarbij opgemerkt werd dat de uitstoot van broeikasgassen over twintig jaar met 30 procent moet zijn teruggebracht. Het afbouwen van het gebruik van stookolie wordt onmiddellijk aangevat.

"De maatregel moet de aanwezigheid van kleine stofdeeltjes in de lucht gevoelig terugdringen," aldus de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. "Die luchtvervuiling zou in New York jaarlijks aan drieduizend inwoners het leven kosten en ongeveer zesduizend anderen verplichten om medische hulp te zoeken." Er wordt wel opgemerkt dat inmiddels de congestie-belasting voor het verkeer tijdens de piekuren in de drukste wijken van Manhattan, uit het milieuplan is geschrapt.

Het voorstel voor de congestie-belasting werd drie jaar geleden al weggestemd en werd volgens The Wall Street Journal vervangen door andere projecten. Cas Holloway, verantwoordelijke voor het Department of Environmental Protection, merkt op dat de afbouw van het stookolie-verbruik minstens een even grote impact zal hebben op de luchtkwaliteit van New York dan de weggestemde verkeersbelasting. Bloomberg merkte wel op dat de verkeersproblematiek van New York om een duurzame aanpak blijft vragen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home