Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 22, 2011

Prijzen voor hedendaagse kunst blijven stijgen

De prijzen voor hedendaagse kunst zijn tijdens de eerste drie maanden van dit jaar gevoelig gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Britse Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Daarbij wordt opgemerkt dat alle kunstsectoren het voorbije kwartaal prijsstijgingen lieten optekenen. Er wordt aan toegevoegd dat verwacht mag worden dat deze trend zich door de lage intrestvoeten ook in de nabije toekomst verder zal doortrekken.

Het rapport van de Britse kunstorganisatie merkt op dat de prijzen voor het negende kwartaal op rij zijn gestegen. "De gevoelige prijsstijgingen van de voorbije maanden zijn bijzonder bemoedigend," merkt John Anderson, directeur van de Britse organisatie, op. "De sector beleeft op dit ogenblik de beste periode in meer dan twee jaar. Het feit dat op alle prijsniveaus een groei wordt opgetekend, geeft aan dat hedendaagse kunst zowel voor zijn beleggingswaarde als esthetische eigenschappen wordt gekocht."

Anderson merkt op dat de meer traditionele sectoren, zoals edelmetalen en juwelen, nog altijd de voorkeur genieten bij de kopers, maar vooral op veilingen is er volgens hem ook duidelijk een grotere interesse voor kwaliteits-kunst. "Die trend lijkt zich ook in de toekomst verder door te zullen," voorspelt hij. Uit het onderzoek blijkt dat 25 procent van de respondenten gewag maken van stijgende prijzen. Tijdens de laatste drie maanden van vorig jaar werd slechts door 8 procent een groei aangegeven.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home