Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, April 21, 2011

Sepp Blatter belooft 1 miljard dollar voor voetbalontwikkeling

Sepp Blatter, voorzitter van de Fédération Internationale de Football Associations (Fifa) wil een bedrag van 1 miljard dollar investeren in wereldwijde projecten voor de ontwikkeling van de voetbalsport. Dat heeft de Zwitserse voorzitter van de internationale voetbalfederatie gezegd in zijn verkiezingsmanifest. Ook merkte hij op dat de voetbalfederatie verder moet evolueren, maar niet het slachtoffer mag worden van een revolutie. Begin juni wordt de nieuwe voorzitter van de internationale voetbalfederatie verkozen.

Sepp Blatter heeft zich kandidaat gesteld voor een vierde ambtsperiode als voorzitter. De enige tegenkandidaat is Mohamed Bin Hammam, president van de Asian Football Confederation. Hammam kondigde aan dat de internationale federatie helemaal zal worden geherstructureerd indien hij wordt verkozen. In zijn manifest merkt Blatter alle motivaties, expertise, ideeën en energie te hebben om zijn missie af te ronden. Hij besloot om voor een vierde en laatste termijn als voorzitter te gaan omdat het voetbal in de huidige onzekere tijden stabiliteit nodig heeft.

De uittredende voorzitter beloofde dat het voetbal in de toekomst zal gebaseerd zijn op zero-tolerantie en fair-play in alle geledingen van de sport. Corruptie, omkooppraktijken en doping zijn volgens Blatter de grootste vijanden van de voetbalsport. Hij beloofde dat er instrumenten zouden worden gecreëerd om die bedreigingen efficiënt te bestrijden. Toen Blatter aan zijn eerste ambtstermijn begon, was de internationale voetbalfederatie nagenoeg failliet. Op dit ogenblik heeft de organisatie echter een cashreserve van 1,2 miljard dollar opgebouwd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home