Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 01, 2011

Plannen mobiele telefonie Londense metro opgeborgen

Plannen om in de Londense metro toegang tot mobiele telefonie mogelijk te maken, zijn omwille van de hoge kosten afgevoerd. Gesprekken over het project tussen de Chinese telecom-provider Huawei en de Britse operatoren zijn afgesprongen. Beide partijen hadden afgesproken om te onderzoeken of het mogelijk zou zijn om tegen de Olympische Spelen van volgend jaar in de Londense metro mobiele telefonie aan te bieden. Het aanleggen van een netwerk van antennes in het oude metronet bleek echter te duur uit te draaien.

"De partners zullen echter blijven onderzoeken of er alternatieven kunnen worden uitgewerkt om op een later tijdstip alsnog mobiele diensten te kunnen opstarten," merken de betrokkenen op. Volgens een aantal analisten hebben bedrijven zoals Vodafone, O2, Everything Everywhere en Three al een aantal miljoenen ponden in het project geïnvesteerd. Huawei had aangeboden om een gedeelte van de noodzakelijke uitrusting gratis ter beschikking te stellen.

"We zijn de bedrijven dankbaar dat er een mogelijkheid werd onderzocht om in de Londense metro mobiele telefonie aan te bieden," merkte Boris Johnson, burgemeester van Londen, op in een reactie op het afspringen van de onderhandelingen. "Het is uiteraard een ontgoocheling dat een aantal problemen die plannen onmogelijk hebben gemaakt." De plannen om de mogelijkheden voor draadloze communicatie in de metrostations uit te breiden, blijven wel gehandhaafd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home